Τέρμα τα Ψέμματα!Ειναι «Δεξιά» η αντεργατική Πολιτική ή Σοσιαλιστική;

That is not dead which can eternal lie.
And with strange aeons even death may die.»

457

netakias.wordpress.com

Με το προβληματισμό που θέτω, δεν έχω σκοπό να αγιοποιήσω την “Δεξιά” ούτε να αντιπαρέλθω τα πολλά λάθη και εγκληματικές πρακτικές αυτής. Αλλά προσπαθώ να βάλω επιτέλους κάποια πράγματα στην θέση τους.

Από την εποχή της μεταπολίτευσης ακούμε για επάρατο Δεξιά, για παρακράτος, για την ανάλγητη Δεξιά πολιτική και την φιλολαϊκή Σοσιαλιστική Ιδεολογία. Ο,τι καλό έχει γίνει στην Ελλάδα οφείλεται στον Σοσιαλισμό κι ότι κακό ή στραβό οι Σοσιαλιστές-Τεφλόν το ρίχνουν στον εύκολο στόχο, την «Δεξιά» πολιτική.

Η Δεξιά σχεδόν 30 χρόνια αδυνατεί, να βρεί ιδεολογία ενώ πληρώνει, δικαίως ίσως, τα λάθη του παρελθώντος. Αλλά ακόμη και δίκαιη να είναι η τιμωρία κι αυτοτιμωρία της Δεξιάς, από το 1974 και μετά, μέχρι την διαστρέβλωση της πραγματικότητας υπάρχει πολύ προπαγάνδα και ψέμα! Η ΝΔ προσπάθησε το 2004-2009 να γίνει ΠΑΣΟΚ κι έφαγε 10 μονάδες στο κεφάλι στι εκλογές.

Δεν μπορούν όμως σήμερα οι Σοσιαλιστές, που κυβερνούν επί 30+ χρόνια και να συμπεριφέρονται σαν παρθένες μετά από…παρθενοραφή! Οσο για την επταετία του Παπαδόπουλο που προσπαθούν να προσάψουν μάταια στην Δεξιά, κι ο Καραμανλής ήταν στην εξορία, κι η δικαιοσύνη αποδόθηκε πλήρως κι απολύτως επί «Δεξιάς», αντίθετα από την οκταετία του Σημίτη κάνεις δεν απολογήθηκε καν (το αυτό ισχύει και για τα ύποπτα στελέχη την ΝΔ, Κουμπάρους, ομόλογα κτλ.)!

Οι «Δεξιοί» είναι αντικομουνιστές, φιλοδυτικοί, μοναρχικοί!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όμως είναι ο ιδρυτής της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όμως αυτός που νομιμοποίησε το ΚΚΕ!

Όσο για το «φιλοδυτικός»; Το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι μεν στην ιδεολογία του», αλλά «για το καλό της πατρίδας» συντάσσεται με την Δύση κι αν μπορεί ακόμη πιο…Δυτικά!

Βομβαρδίζουν σήμερα την Λιβύη μέσω της Ελλάδα κι ας έχουμε Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως τον είχαμε κι ΥΠΕΞ κι όταν ακρωτηρίαζαν παιδάκια στην Σερβία.

Μήπως τελικά δεν είναι «αναγκαστική» η «Δεξιά» πολιτική της «Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» αλλά αυτό ακριβώς είναι η Ιδεολογία του Σοσιαλισμού; Ο Αμοραλισμός;

Αυτά για την Ιστορία

Τουλάχιστον να την εντοπίσουμε έτσι ώστε να προχωρήσουμε στον «τέταρτο» δρόμο του Γιωργάκη, για τον παράδεισο!

Αυτή η τυχοδιωκτική πολιτική δεν είναι νέα, ξεκίνησε ήδη από τον ευφυή δημαγωγό Παππού του, που κατάφερνε πάντα με τις «καρατζαφερικές» κωλοτούμπες του, να μεταπηδάει ιδεολογίες και κόμματα, ανάλογα με τις επιταγές τις εποχής.

Με το τέλος του Β’ ΠΠ τον φέρνει Αγγλικό Πλοίο «King David» στην Ελλάδα, γιατί εμπιστεύτηκαν αυτόν οι Αγγλοι κι όχι κάποιον δικό τους, περισσότερο φιλοβασιλικό; Μάλλον τότε ξεκίνησε το κίνημα «θέλω, αλλά δεν μπορώ» που λέει κι ο Γιωργάκης κάθε φορά που παίρνει μέτρα ¨κόντρα στην Ιδεολογία του».

Για παράδειγμα η Μακρόνησος άνοιξε τις πύλες της στις 6 Μαίου 1947 κι υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Συντονισμού ήταν «Ο Γέρος της Δημοκρατίας» (κυβέρνηση Μαξίμου Δ.24-01-1947 έως 29-08-1947) εκτός αυτού οι πρωθυπουργοί από 1944 έως το 1950 ήταν οι Παπανδρέου, Πλαστήρας, Βούλγαρης, Δαμασκηνός, Κανελλόπουλος, Σοφούλης, Πουλίτσας, Τσαλδάρης, Μάξιμος, Διομήδη, Θεοτόκη, Βενιζέλου, ενώ ο Παπάγος εμφανίζεται μόλις το 1952 κι ο Καραμανλής το 1955.

Παρόλα αυτά, τον εμφύλιο τον έχουνε χρεώσει στην «Δεξιά» και στο ΚΚΕ κι ο Ανδρέας έβγαινε στα μπαλκόνια με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά»!

Η «Δεξιά» είχε (κι έχει )το «όνομα» αλλά άλλος την χάρη! Η Δεξιά στην Ελλάδα αντίθετα από την Ευρώπη δεν στηριζόταν στο κεφάλαιο ή στον συντηρητισμό (πχ Χριστιανοδημοκράτες) αλλά ήταν λαϊκό κόμμα, οι ψηφοφόροι της προέρχονταν κυρίως από την εργατική τάξη κι από τον αγροτικό κόσμο, αντίθετα από το κέντρο που ήταν κι είναι καθαρά αστικό κόμμα, το κόμμα του νεοπλουτισμού.

Από την Αλλαγή στον «τέταρτο» δρόμο.

Από τις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε μια ανήλεη επίθεση κατά ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, επί δικαίων κι αδίκων! Κάθε σκληρό μέτρο που παίρνει διατρανώνει ότι είναι ενάντια στην ιδεολογία του και «Δεξιό» μεν, αλλά αναγκαίο δε.

Σε κάθε μέτρο που παίρνει κατά μας υπενθυμίζει ότι είναι για το καλό του τόπου, γιατί αυτοί είναι αντιεξουσιαστές, είναι πατριώτες και βάζουν την χώρα πάνω από την Ιδεολογία τους ! ! !

Αλλά είναι «Δεξιά» αυτά τα σκληρά μέτρα τελικά, αν μπορεί κάποιο άδικο μέτρο να έχει οποιαδήποτε ιδεολογία ή είναι τα μέτρα, αυτά έκφραση του ίδιου του Σοσιαλισμού;

Από τον Αντρέα, το Σημίτη και σήμερα τον Γιωργάκη το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές λαϊκίζοντας είτε με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ», είτε με το Χρηματιστήριο, είτε με τα «Λεφτά Υπάρχουν». Ο αντίπαλος του είναι πάντοτε η»οπισθοδρόμηση», ο «συντηρητισμός». Και τις τρεις φορές που ανέβηκε στην εξουσία έκανε ακριβώς τα αντίθετα!

Όπως κάνουν και σήμερα με το μνημόνιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «διαφωνούν», μιλάνε με ¨σκληρά» λόγια στον Παπακωνσταντίνου, αλλά ψηφίζουν τα ΠΑΝΤΑ αμάσητα! Ο Ανδρέας κατήγγειλε το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ» αλλά έστειλε τον Καψή να υπογράψει, ο Σημίτης είπε ας πρόσεχαν οι επενδυτές κι ο ΓΑΠ βρήκε τα λεφτά για τους τραπεζίτες!

Τι εννοούν όμως σοσιαλιστική πολιτική;

Λένε ότι είναι ο λαός κι όχι τα συμφέροντα, μόνο που λαό εννοούν τους εαυτούς τους!

Για παράδειγμα πρότυπο «Δεξιάς» χώρας είναι η Γερμανία. Εκεί υπάρχουν η Mercedes, BMW, Opel, VW-Group υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός κι όμως οι μισθοί μόνο μικροί δεν είναι! Το κράτος αφήνει ελεύθερο τον ανταγωνισμό κι όλοι είναι κερδισμένοι. Τι έκανε στην Ελλάδα ο Σοσιαλισμός για το καλό του λαού; Αν είμαστε Γερμανία, ένας φίλος του Καγκελάριου θα δημιουργούσε μια αυτοκινητοβιομηχανία πχ Knochen Auto στα χαρτιά θα έπαιρνε όλες τις παραγγελίες μονοπωλιακά κι όλες οι άλλες ή θα έκλειναν ή θα πουλούσαν φασόν. Όσο το κράτος έχει λεφτά, τα μοιράζονται με την σειρά, ο φίλος επιχειρηματίας, οι πολιτικοί κι δικοί τους υπάλληλοι.

Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα; Δεν υπάρχουν πλέον λεφτά γιατί πήγαν όλα σε λογαριασμούς κι όχι στην παραγωγή ή στην πραγματική οικονομία και για να μην χάσουν οι δικοί τους επιχειρηματίες κι οι πολιτικοί τα κεκτημένα, κόβουν από τον πιο αδύναμο κρίκο, από τον λαό κι στην συνέχεια ακόμη κι από τους αφελείς οπαδούς τους.

Οι εταιρείες που έπαιρναν τόσα χρόνια τα έργα ή τις προμήθειες δεν ήταν από την αγορά, ακόμη και σήμερα δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους. Δεν ήταν επιχειρηματίες που από την παραγωγή έργου κι από τον ανταγωνισμό απέκτησαν λεφτά, εμπειρία και τεχνογνωσία, ήταν εταιρίες ΜΚΟ .

Ίσως να έχουν δίκιο όταν καμιά φορά ταυτίζονται με τον λαό. Όταν για παράδειγμα έγιναν δημόσια τα Ναυπηγεία, το ΔΣ το ανέλαβαν άσχετοι με το θέμα που μόνο κριτήριο ήταν η κλαδική τους προτίμηση.

Τα λεφτά του λαού δεν κατέληγαν στην αγορά γιατί οι εργοδότες είναι «εχθροί του λαού», αλλά γινόταν αναδιανομή πάλι προς τον λαό, που λαός είναι το ΠΑΣΟΚ, άρα οι ΠΑΣΟΚτζίδες εργολάβοι, προμηθευτές, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, συνδικαλιστές και δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι «μη προνομιούχοι» που δικαιούνται την αναδιανομή!

Τι πιο Σοσιαλιστικό απ’αυτό;

Όταν κάνεις όμως όλα τα παραπάνω κύριε Σοσιαλιστή με τους φόρους του υπολοίπου πληθυσμού, όταν έρθει η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός βαφτίζεις το αποτέλεσμα της ρεμούλας «Δεξιά Πολιτική»;

Μα πότε η «Δεξιά» έκοψε μισθούς;

Ο Μεταξάς έκανε το 8ωρο και την 6ημερη εργασία με Υπουργό Εργασίας τον Κομμουνιστή Δημητράτο.

Οι Σοσιαλιστές κατάργησαν και τα δύο, έμμεσα μεν (ημιαπασχόληση, ενοικιαζόμενοι εργάτες) αλλά η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη!

Πότε η «Δεξιά» έκοψε συντάξεις;

Το ΙΚΑ το είχαν ιδρύσει από το 1934 αλλά οι πολιτικοί κιότευαν μπροστά στους βιομηχάνους. Ποιος τόλμησε; Μα ο Μεταξάς!

Οι Σοσιαλιστές αφού βίασαν τα ταμεία (15ετίες, «μαϊμού» αναπηρικές, αντιστασιακές) τώρα τα καταργούν! Με 360,00 € βασική σύνταξη στην πραγματικότητα την κατάργησαν! (Μόνο ένας μωρός μπορεί να πιστέψει ότι το θα υπάρχει άνθρωπος με 40ετη και 15,000 στα 65 χρόνια του, που να δικαιούται πλήρης σύνταξης! Με 150 ημερομίσθια το χρόνο, ίσως στα 12ο γενέθλια του!)

Πότε η «Δεξιά» έκανε πολιτική επιστράτευση o Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης ή ο Κώστας;

Μα ο Σοσιαλιστής Καστανίδης κι μάλιστα άλλαξε τον νόμο, για σε μπαγλαρώνουν με συνοπτικές διαδικασίες….νόμιμα!

Πότε η «Δεξιά» έδωσε επιδόματα που δεν αντιστοιχούσαν σε εργασία;

Γιατί αυτή είναι η καπιταλιστή λογική, να πληρώνεσαι για την δουλειά που κάνεις, υπάρχουν παντού στρεβλώσεις, μπορεί να πάρεις λιγότερα από όσο αξίζεις αλλά…

Οι σοσιαλιστές δεν ήταν αυτοί που έδωσαν επιδόματα για κάτι που δεν έχει γίνει παραγωγή έργου!

Ας τελειώνουμε επιτέλους

Η Δεξιά λογόκρινε;

Ενώ ήταν πολύ σοσιαλιστικό η ΕΡΤ επί Μαρούδα να ρίχνει…δορυφόρους (χαχαχα!), που Βενιζέλος ως υπουργός Τύπου και ΜΜΕ το 1994 αναθεώρησε τυποκτόνο νόμο του 1981 με την επιβολή εξοντωτικών χρηματικών ποινών στα ΜΜΕ για ψύλλου πήδημα, ο Σημίτης να κατεβάζει κεραίες, κι ο Καστανίδης σήμερα με την εχθροπάθεια, είναι υπερασπιστές της…ελευθεροτυπίας!

Ενώ ήταν Δεξιό που ο Σουφλίας μας φόρτωσε πράσινα τέλη και διόδια κι εμείς, δικαίως τον στείλαμε σπίτι του.

Ηταν Σοσιαλιστικό τώρα που ήρθε τώρα η Πρασινη φοράδα να μας πει ότι είναι καλή η Πράσινη Κλοπή για το καλό…του πλανήτη κι ο οδοντίατρος Ρέππας μετά του Μανωλίδη ότι οι Εργολάβοι είναι…φίλοι μας! Ωιμέ πεπλανημένοι!

Ήταν σοσιαλιστικό όταν υπέγραφε ο σοσιαλιστής υπουργός την 15 ετία στην σύνταξη;

Ήταν σοσιαλιστικό όταν έδιναν συντάξεις αντιστασιακών πιο εύκολα από ότι μοιράζαμε μικροί χαρτάκια κουκουρούκου

Ενώ είναι «Δεξιό» το ότι πετάνε στο καιάδα τους συνταξιούχους λόγω της χρεωκοπίας αυτής της πολιτικής;

Ήταν σοσιαλιστικό όταν έδιναν παραγγελίες σε κομματικούς επιχειρηματίες βιάζοντας τον ανταγωνισμό.

Ενώ είναι «Δεξιό» που τώρα πάνε τους μισθούς στα 592,00 € λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας;

Ήταν σοσιαλιστικό όταν έχτιζαν συγκροτήματα ΜΜΕ με λεφτά από εργολαβίες, ενώ στραγγάλιζαν τον ανταγωνισμό, ακόμη και με φυσική εξόντωση του!

Ενώ είναι «Δεξιό» που αναγκάζονται να απολύσουν δημοσιογράφους λόγω της στρεβλής αγοράς που δημιούργησαν;

Ήταν σοσιαλιστικό όταν σταματούσε η χώρα από τις απεργίες για ψύλλου πήδημα;

Κι είναι «Δεξιό» που βγάζουν οι Σοσιαλιστές νόμο Fast-Track για την πολιτική επιστράτευση, που καμία «Δεξιά» κυβέρνηση δεν έκανε!

Ήταν σοσιαλιστικό που έκαναν ανοίγματα αδεσμεύτων;

Κι είναι «Δεξιό» που η Ελλάδα γίνεται ξέφραγο αμπέλι όποτε βομβαρδίζει το ΝΑΤΟ την Σερβία ή τον Σοσιαλιστή και φίλο Καντάφι;

Ήταν σοσιαλιστικός ο νόμος πλαίσιο που κατέστρεψε κάθε ικμάδα μόρφωσης στην Ελλάδα;

Ήταν κακός «Δεξιός» ο Καραμανλής που προσπάθησε να το αλλάξει;

Ενώ είναι πολύ σοσιαλιστικό που κλείνουν τώρα και σχολεία!

Οι σοσιαλιστές δεν είπαν το ΝΑΙ στο σχέδιο Αυνάν;

Οι σοσιαλιστές δεν υπέγραψαν την συμφωνία της Μαδρίτης;

Οι σοσιαλιστές δεν προκάλεσαν το φιάσκο των Ιμίων;

Οι σοσιαλιστές δεν άνοιξαν τα σύνορα κ. Παπούλια;

Οι σοσιαλιστές δεν πούλησαν τους Κύπριους και το Ε.Α.Δ. με τους S-300;

Ήθελα να ήξερα γιατί είναι καλό να λές, ότι είσαι Σοσιαλιστής στην Ελλάδα!

Το παραμύθι ότι επί ΠΑΣΟΚ «λιγδοσε το αντεράκι μας» τελείωσε, με τον αμοραλισμό μοιράζαν «δωράκια» στο λαό για να κάνει τα στραβά μάτια στα δις που έτρωγαν οι Σοσιαλιστές και τώρα μαζεύουν κι αυτά τα «δωράκια» για να τα φάνε ήσυχα στις πισίνες τους.

Μην απορείτε λοιπόν τώρα που κάνουν αυτά οι Σοσιαλιστές, γιατί δεν είναι ενάντια στην Ιδεολογία τους, ακριβώς αυτή είναι η ιδεολογία τους, να βομβαρδίζουν γυναίκες, νέους, συνταξιούχους, κι ενίοτε όταν το απαιτεί ο Εργοδότης τους στην Πρεσβεία, βομβαρδίζουν κι ολόκληρες χώρες.

netakias.wordpress.com

10 thoughts

  1. Μια χαρά τα λές αν και πιστεύω, η κάτω βόλτα της δεξιάς στην Ελλάδα ήρθε όταν ο Καραμανλης μονιμοποίησε το ΚΚΕ. Επίσης, δεν έπρεπε να έιχαμε πρωθυποργό τον άβολο και ηττοπαθή Κωστάκη. Εδώ επί 1,5 χρόνο ο Τράγκας τον κάνει ρόμπα και αυτός του δίνει συνέντευξη.

    Μου αρέσει!

  2. Δεν χρειάζεται κανείς να ενσκήψει σοβαρά πάνω σε λογύδριο κανιβαλισμού σαν αυτό το αρθρογράφημα του κ. Δ. Θωμά και μόνο διαβάζοντας το…. «Ο λαϊκισμός και η αριστερή προπαγάνδα που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή δεν διστάζουν να συκοφαντούν τον καπιταλισμό και την φιλελεύθερη πολιτική και να ζητούν περισσότερο σοσιαλισμό, την ώρα που η χώρα καταρρέει και βυθίζεται στην ύφεση, επενδύοντας παράλληλα σε μια πιθανή τυπική διεθνή χρεωκοπεία της Ελλάδας για να εξασφαλίζουν το πολιτικό τους μέλλον και να μετατρέψουν όλους τους Έλληνες σε προλετάριους»
    Μπορούμε, αρκεί να έχουμε σώες και εν λειτουργία τις μνήμες και την γνώση από τα συμβαίνοντα στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία ή στην Γαλλία ή στην Αγγλία ( και επι Θάτσερ και σήμερα), να πούμε στον κ. Θωμά ότι καλή η προσπάθεια αγιοποίησης του Φιλελευθερισμού, του Νέο- Φιλελευθερισμού, της Καπιταλιστικής «ανάπτυξης» του κεφαλαίου αντικριστά με την Υπανάπτυξη του ατόμου, του πολιτισμού της ευτυχίας των ανθρώπων, όμως τα πράγματα κ. Θωμά άλλα μαρτυρούν.

    Σας είδαμε επί τέως – εν ζωή – εθνάρχη σας, Καραμανλή ή Τριανταφυλλίδη , σας είδαμε επί Μητσοτάκαρου, σας είδαμε προσφάτως επί Καραμανλή του νεώτερου ( Μπιφτεκάκια), σας ξέραμε όμως και από πριν.
    Τόσο εσάς όσο και τους ταγούς σας.
    Δεν θα αντιπαρατεθώ σε περισσότερα, διότι δεν αξίζει το «αρθρογράφημα» αντιπαράθεση.
    Θα σας θυμίσω τον Φιλελευθερισμό που τόσο μας επιδεικνύεται και τον καπιταλισμό που τόσο σας εμπνέει, με τα λόγια του Άνταμ Σμίθ.
    « Ο καπιταλισμός, δεν μπορεί να θρέψει όλους πάνω στην γη, γι’ αυτό οι φτωχοί αν θέλουν να ζήσουν, ας σκοτώσουν τα παιδιά τους».

    Η απάντησή μου σε κάθε κύριο Θωμά!!!
    «αυτή η απάντηση δόθηκε στο δεύτερο άρθρο σας κ. Θωμά. Σε αυτό να σας ενθυμίσω το όνομα Τριανταφυλλίδης και Φρειδερίκη»

    Μου αρέσει!

    1. Νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος.

      Το να ταυτίζεις τους συντηρητικούς νεο-φιλελεύθερους του Σικάγο, με τον καπιταλισμό και τον προοδευτικό φιλελευθερισμό, είναι σαν να ταυτίζεις τον κομμουνισμό με τον Πολ-Ποτ ή τον Σοσιαλισμό με τον Μπέλα Κουν.

      Μην ξεχνάς ο Καραμανλής ο Πρεσβύτερος, αν και «Δεξιος»-καπιταλιστής δεν στέρησε το κράτος από την παρέμβαση εκεί που έπρεπε, για να διορθώσει τις στρεβλώσεις της Αγοράς. Τότε οι συντηρητικοί ακραίοι νεο-φιλελεύθεροι τον είχαν χαρακτηρίσει «σοσιαλιστή» (πχ κρατικοποιήσεις), ενώ απλώς έκανε διορθώσεις.

      Αν είχαμε σήμερα καπιταλισμό, δεν θα παρενέβαινε να προστατεύσει ένα κλάδο του «καπιταλισμού» εις βάρος ολόκληρης της Αγοράς κι όλων των άλλων κλάδων (μικρομεσαίοι, εργάτες), σε ένα καπιταλιστικό κράτος οι σαβούρες οι Τράπεζες θα έκλειναν (δηλ.κρατικοποίηση), όπως όλες οι επιχειρήσεις στον καπιταλιστικό κόσμο.

      Σήμερα οι νεο-φιλελεύθεροι, σφάζουν την χώρα, για να μην χάσει την τράπεζα του ο Κοντωμηνάς ή ο Σάλας, ή ο Λάτσης.

      Τον Μαρξ και τον κομμουσμό, αν και διαφωνώ, τον σέβομαι κι μερικές φορέ μπορεί και να συμφωνώ, αλλά τους Σοσιαλιστές αλήτες της Διεθνούς, συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

      Για να έχεις μια εικόνα τι είναι φιλελέυθερος καπιταλιστής (για την χώρα του) διάβασε
      http://www.perizitito.gr/product.php?productid=147638

      Η συνείδηση ενός προοδευτικού
      The Conscience of a Liberal – Krugman Paul R. Εκδότης: Πόλις

      Βιβλιοκριτική
      http://www.marxistiko.gr/home.php?Book_ID=586&crit=1

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.