Υπαρκτός Φιλελευθερισμός: Παιδιά-δούλοι στα #sweatshops του Μπακλαντές

Ειναι τα λεγόμενα sweatshops, οπου σε συνθήκες γαλέρας, κυρίως παιδιά χρησιμοποιούνται σε απάνθρωπες συνθήκες κατασκευάζοντας τα καταναλωτικά αγαθά της Δυσης.

Οχι απαραίτητα τα φθηνά, καθώς πανάκριβες φίρμες έχουν στραφει σε τέτοιες μεθόδους, ώστε να «προσφέρουν» χειροποίητα» προϊόντα καλής ραφής απο παιδικά χέρια, όπως τσάντες που πωλούν πανω από 1.000€ με κόστος μονο τα υλικά!

Χθεσινό ρεπορταζ της Daily Mail έδειξε εικόνες από την ζωή αυτων των παιδιών. 

Στο σύγχρονο Νεοφιλελεύθερο παράδεισο, όπου η Αρεία Φυλή των Αγορών διψάει για περισσότερο κέρδος, ακόμη και τα $0,30/μερα δεν είναι «αρκετα ανταγωνιστικα»

Στα κάτεργα του Μπαγκλαντές, τα παιδιά δουλεύουν όσο υπάρχει φως, εκεί τρώνε, πλένονται και κοιμούνται, για μεροκάματο 0,28 ευρώ, ράβοντας τις ετικέτες της Δύσης. Συγκλονιστικό φωτο-ρεπορτάζ του Κλαούντιο Μοντεσάνο Κασίγιας

 

Ο φωτογράφος Κλαούντιο Μοντεσάνο Κασίγιας αποκαλύπτει τόσο τις συνθήκες σύγχρονης δουλείας παιδιών-εργατών στα εργοστάσια ενδύματος του Μπαγκλαντές.

«Μέσα στα εργοστάσια ενδύματος οι εργαζόμενοι δουλεύουν από την αυγή μέχρι το σούρουπο για τον κατώτατο μισθό. Κοιμούνται μέσα σε αυτά ή νοικιάζουν δωμάτια δίπλα σε αυτά», αποκαλύπτει ο φωτογράφος.

Σύμφωνα με τη UNICEF, υπάρχουν περίπου ένα εκατ. παιδιά-εργάτες ηλικίας 10-14 στη χώρα. Σε φωτογραφία του Κασίγιας φαίνεται αγόρι να κάνει μπάνιο μέσα στο εργοστάσιο, όπου επίσης τρώει και κοιμάται.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.